London

London

London hatalmas metropolisz rengeteg, egyedülálló látnivalóval, ingyenes világszínvonalú múzeumokkal és sok nagyon izgalmas programlehetőséggel.

  1. Tower of London: a Temze partján található középkori épületegyüttes. Története során több funkciót is betöltött. Szolgált fegyverraktárként, királyi palotaként, erődítményként, levéltárként, csillagvizsgálóként és börtönként is.
  2. Tower-híd: a Tower Bridge London északi és déli felét köti össze, a Temze fölött átívelve. A felnyitható különleges híd mára szinte London szimbólumává vált. 
  3. Big Ben: A parlament óratornya, az 1843-ban elkezdett, 1858-ra befejezett, 96 méter magas Elizabeth Tower, annak órája, és a Big Ben harang London egyik legnépszerűbb látványosságának számít.
  4. Buckingham Palace: a brit királyi család otthona és munkahelye. A kastély előtti téren megtekinthetjük a látványos őrségváltást.
  5. British Museum: a múzeum őrzi a világ legnagyobb egyiptomi gyűjteményét, a világ legnagyobb ékírásos gyűjteményét, itt található az egyik legnagyobb görög és római gyűjtemény, és a legnagyobb, Irakon kívüli mezopotámiai gyűjtemény. A British Museumban van a híres Rosette-i kő, illetve itt őrzik a 7. századból származó Sutton Hoo-i leletet.
  6. London Eye: A 135 méter magas London Eye Európa legmagasabb óriáskereke. 30 perc alatt tesz meg egy teljes kört.
  7. Westminster Abbey: A Westminster-palota mellett álló, főleg gótikus Westminster Apátság az UNESCO Világörökség része.
  8. Underground: A londoni metró az angliai Nagy-Londont és néhány szomszédos területet tizenegy vonallal kiszolgáló, teljesen villamosított metrórendszer. Ez a világ legidősebb metrója, és a legnagyobb a vonalak teljes hosszúsága szerint.

EZ IS ÉRDEKES LEHET

  • Jordánia
    Jordánia a Közel-Kelet gyöngyszeme. Az ország az Arab-félsziget északi részén, egy sivatagos területen fekszik, amelyen számos civilizáció nyomot hagyott. Ammán (főváros) körülbelül 850 m,… Read more: Jordánia
  • London
    London hatalmas metropolisz rengeteg, egyedülálló látnivalóval, ingyenes világszínvonalú múzeumokkal és sok nagyon izgalmas programlehetőséggel.
  • Everest Alaptábor Túra
    Everest Alaptábor Túra  Mount Everest. A magashegyi túrázás első számú célpontja, bakancslistás utazás a javából. Az utazás Katmanduban indul, de az igazi kaland Lukla… Read more: Everest Alaptábor Túra
  • Katmandu
    Kuriózum, talán ez a szó jellemzi leginkább Nepál fővárosát. Katmandu egy völgyben, 1300 m magasan fekszik. Rengeteg látványosság és világörökségi hely található itt. Főbb… Read more: Katmandu

Kérj ajánlatot és megszervezzük helyetted!