Katmandu

Katmandu

Kuriózum, talán ez a szó jellemzi leginkább Nepál fővárosát. Katmandu egy völgyben, 1300 m magasan fekszik. Rengeteg látványosság és világörökségi hely található itt. Főbb helyszínek: Durbar Square, Monkey Temple, Bhaktapur, Buddha Stupa, stb. Katmandu az a hely, ahol a legtöbb nepáli kaland kezdődik, mivel az összes tengerentúli járat a város repülőterén landol. A zsúfolt metropolisznak több millió lakosa van, így Katmandu egy izgalmas keveréke az idegenforgalmi üzleteknek, az utazási irodáknak, szállodáknak, éttermeknek, vallási helyeknek és kézműves műhelyeknek. (A Mi Everest kalandunk is innen indult, amiről részletesebb beszámolót külön bejegyzésünkben olvashattok).

  1. Bhaktapur: az ősi város. A város Durbar-tere egy kihagyhatatlan hely úgy, mint az 55 Ablakos Palota. Hihetetlen díszítésű és kialakítású templomok és szentélyek díszítik az egész várost. Kötelező látnivaló.
  2. Buddha Stupa: Katmandu meghatározó építménye. A fehér félgömb alakú boltozatából emelkedik ki egy kockaforma, négy oldalán Buddha szemével. A sztúpáról több irányba színes imazászlókat fúj a szél. A színek sorrendje: kék, fehér, piros, zöld és sárga, melyek az öt alapelemet, az eget, a levegőt, a tüzet, a vizet és a földet szimbolizálják.
  3. Monkey Temple: buddhista templom, ami a hegyoldalba épült, tetejéről a Katmandu-völgyben elterülő városra lehet rálátni. Itt majmok rohangálnak a látogatók között, egyik épületről a másikra és természetességgel kapják ki a látogatók kezéből az élelmet, illetve amit érnek. Különleges élményt nyújt a hely.
  4. Pashupatinath: fontos zarándokhely, tele van mantrákat kántáló gurukkal, akiket a hívők törökülésben, csukott szemmel hallgatnak. Szentélyeket és templomokat emeltek itt Siva isten tiszteletére. A hely másik (nem mindennapi) “eseménye” a folyóparton, a nyílt hamvasztás. Csak erős idegzetűeknek.

i

EZ IS ÉRDEKES LEHET

  • Jordánia
    Jordánia a Közel-Kelet gyöngyszeme. Az ország az Arab-félsziget északi részén, egy sivatagos területen fekszik, amelyen számos civilizáció nyomot hagyott. Ammán (főváros) körülbelül 850 m,… Read more: Jordánia
  • London
    London hatalmas metropolisz rengeteg, egyedülálló látnivalóval, ingyenes világszínvonalú múzeumokkal és sok nagyon izgalmas programlehetőséggel.
  • Everest Alaptábor Túra
    Everest Alaptábor Túra  Mount Everest. A magashegyi túrázás első számú célpontja, bakancslistás utazás a javából. Az utazás Katmanduban indul, de az igazi kaland Lukla… Read more: Everest Alaptábor Túra
  • Katmandu
    Kuriózum, talán ez a szó jellemzi leginkább Nepál fővárosát. Katmandu egy völgyben, 1300 m magasan fekszik. Rengeteg látványosság és világörökségi hely található itt. Főbb… Read more: Katmandu

Kérj ajánlatot és megszervezzük helyetted!