Nápoly, Pompei, Capri

Nápoly, Pompei, Capri

Nápoly csodálatos és érdekes látnivalókat nyújt. A környékén is lenyűgöző látványosságok vannak, mint pl. a Vezúv vagy Pompei, valamint a csodás tengerpartok és Capri.

  1. Nápoly: Dél-Olaszország legnagyobb, a világ egyik legrégebbi, ma is lakott városa. Kb. Kr.e. 680 óta megszakítás nélkül élnek itt emberek. A város történelmi központja, mely 1700 hektáros területével Európában a legnagyobb történelmi városközpont, a világörökség része. Nápoly a pizza szülőhazája.
  2. Pompei: Pompei ókori római romváros Nápoly közelében. A Vezúv kitörése pusztította el 79-ben. Hatalmas vulkáni hamu lepte be a várost, és teljesen eltemette. Napjainkban Olaszország egyik kiemelt turisztikai célpontja, a világörökség része.
  3. Capri: Dél-Olaszország legszebb szigete. A számos római kori emlék mellett fő természeti látnivalói a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák valamint a híres Kék-barlang.

EZ IS ÉRDEKES LEHET

  • Jordánia
    Jordánia a Közel-Kelet gyöngyszeme. Az ország az Arab-félsziget északi részén, egy sivatagos területen fekszik, amelyen számos civilizáció nyomot hagyott. Ammán (főváros) körülbelül 850 m,… Read more: Jordánia
  • London
    London hatalmas metropolisz rengeteg, egyedülálló látnivalóval, ingyenes világszínvonalú múzeumokkal és sok nagyon izgalmas programlehetőséggel.
  • Everest Alaptábor Túra
    Everest Alaptábor Túra  Mount Everest. A magashegyi túrázás első számú célpontja, bakancslistás utazás a javából. Az utazás Katmanduban indul, de az igazi kaland Lukla… Read more: Everest Alaptábor Túra
  • Katmandu
    Kuriózum, talán ez a szó jellemzi leginkább Nepál fővárosát. Katmandu egy völgyben, 1300 m magasan fekszik. Rengeteg látványosság és világörökségi hely található itt. Főbb… Read more: Katmandu

Kérj ajánlatot és megszervezzük helyetted!