Róma

Róma

Róma, az egykori Római Birodalom bölcsője, a Vatikán otthona, csodás történelmi látnivalókkal, lenyűgöző templomokkal várja az utazókat. Főbb látnivalók:

  1. Vatikán: A Vatikán az egyik a világ kevés enklávéja (egy ország, amely teljes egészében egy másik ország területén helyezkedik el) közül. Ez az 1929 óta létező ország 44 hektáros területével, 764 lakosával a világ legkisebb, valamint legkevesebb lakosságú államának számít. Az apró ország fő látványossága a Szent Péter-tér, és bazilikája, a Szent Péter-bazilika, a Sixtus-kápolna, és persze a 14 csodálatos vatikáni múzeum.
  2. Colosseum: Róma egyik szimbóluma, a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején valaha épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása.
  3. Forum Romanum: A Forum Romanum volt Róma ítélkezésének, politikai életének és kereskedelmének a központja. A házak mellett boltok, piacok, templomok működtek itt.
  4. Trevi-kút: Ez Róma legnagyobb szökőkútja – 26 méter magas, és 49 méter széles.
  5. Spanyol lépcső: Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője, 138 lépcsőfokból áll, 1723-1725 között épült.
  6. Pantheon: A Pantheon Róma államvallásának hét istene tiszteletére épült.
  7. Angyalvár: Hadrian Mauzóleumát, vagy ismertebb nevén az Angyalvárat Hadrian, egy római kormányzó építtette mauzóleumként saját maga, és családja számára. A Kr.u. 139-re elkészült temetkezési hely gigantikus méreteit csak a piramisok szárnyalták túl.

EZ IS ÉRDEKES LEHET

  • Jordánia
    Jordánia a Közel-Kelet gyöngyszeme. Az ország az Arab-félsziget északi részén, egy sivatagos területen fekszik, amelyen számos civilizáció nyomot hagyott. Ammán (főváros) körülbelül 850 m,… Read more: Jordánia
  • London
    London hatalmas metropolisz rengeteg, egyedülálló látnivalóval, ingyenes világszínvonalú múzeumokkal és sok nagyon izgalmas programlehetőséggel.
  • Everest Alaptábor Túra
    Everest Alaptábor Túra  Mount Everest. A magashegyi túrázás első számú célpontja, bakancslistás utazás a javából. Az utazás Katmanduban indul, de az igazi kaland Lukla… Read more: Everest Alaptábor Túra
  • Katmandu
    Kuriózum, talán ez a szó jellemzi leginkább Nepál fővárosát. Katmandu egy völgyben, 1300 m magasan fekszik. Rengeteg látványosság és világörökségi hely található itt. Főbb… Read more: Katmandu

Kérj ajánlatot és megszervezzük helyetted!